Allstar vill öppna i Malmfälten

Luleå Sportbarskedjan Allstar vill etablera sig i Kiruna och Gällivare. Nu letar man lokaler och intresserade franchisetagare som vill driva sportbarer i Malmfälten.

- Det är mycket som händer i Malmfälten, säger Allstar Franchise driftchef  Mikael Johansson till Affärer i norr. I Kiruna har vi stadsflytten och i Gällivare är det också mycket folk som rör sig.

- I Gällivare är vi mycket själva och åker skidor på Dundret. Vi hör av Gällivareborna att de vill ha något som sticker ut. Ett koncept som passar såväl tjej- som killgänget, en kombination av juste mat, sport och nattklubb i en exklusiv miljö.

Allstar Franhise har nu nio restauranger som drivs av franchisetagare, från Västerås och Stockholm i söder, till Luleå och Boden i norr.

Tidigare var policyn att bara etablera sig i städer med minst 50 000 invånare. I Boden gjorde man ett undantag, därför att man kände sig trygga med hyresvärden (Wiksténs fastigheter) och franchisetagaren (Jonas Lundström, Western Farm).

Efter ett halvår i Boden är man mycket nöjda med utfallet.

- Det är klockrent, säger Mikael Johansson. Det går inte att önska mer av franchisetagare. Det har överträffat förväntningarna första halvåret.  Så i fortsättningen ska vi titta på mindre orter också.

Allstar Franchise omsatte i fjol 180 miljoner kronor. I år räknar man med att passera 200 miljoner kronor. Man planerar att fortsätta växa i samma takt som de senaste åren, med etablering av 2-4 nya sportbarer per år.

Nu arbetar cirka 400 anställda på Allstars sportbarer.