Conscriptor växer efter storaffär

Gällivare Conscriptor i Gällivare har tecknat avtal med Mawell om rättigheterna till dikteringslösningen Medspeech. Förvärvet ger företaget möjlighet att fortsätta växa och anställa fler.

- För Gällivare innebär det att vi kommer att fortsätta rekrytera medicinska sekreterare. All rekrytering för hela Sverige utgår från Gällivare och det kommer att bli så även i fortsättningen, säger Henric Carlsson, vd och grundare av Conscriptor.

Conscriptor producerar varje år över två miljoner medicinska journaler, vilket gör det till Sveriges ledande företag inom området. Företaget har över 250 anställda som varje dag producerar över 5000 medicinska journaler till Sveriges hälso- och sjukvård. Medspeech används bland annat av Norrbottens läns landsting.

Från Gällivare, både på kontoret och hemifrån, arbetar 51 personer som nu ska bli fler. Det geografiska läget mellan Conscriptor och kunden har ingen betydelse då leveranserna av journalerna sker digitalt.

- Framtiden handlar om att utveckla fler lösningar för att minska administrationen i vården. Vi kommer även att se på möjligheten att exportera denna kunskap till andra länder och vi har en dialog med flera sjukhus i centrala London. Redan idag har vi kunder i England som önskar utöka samarbetet med oss och specifikt tjänsten Medspeech, säger Henric Carlsson.

Conscriptor grundades 2006 av Henric Carlsson. I dag har företaget cirka 250 medarbetare inom främst hälso- och sjukvård. Conscriptor har sitt huvudkontor på Orust. I januari 2013 förvärvades företagen LocusMedicus med produktion i Gällivare och Stockholm, och IQ Responsum med produktion i Luleå. Genom förvärven blev Conscriptor landets största leverantör inom journalhantering.

Mawell är ett snabbt växande nordiskt IT-företag inom hälso- och sjukvården. De levererar  lösningar nationellt och internationellt till offentliga och privata sjukhus och organisationer och till läkemedelsföretag.