Genesis IT har tredubblat på ett par år

Luleå Genesis IT har på ett par år tredubblat personalen, från 10 till 30 anställda. Och man fortsätter expandera. De senaste veckorna har man annonserat efter systemtekniker, systemutvecklare och supportmedarbetare.

Företaget bygger en ny generation av sitt verksamhetssystem iFenix, som anpassas för att fungera på alla skärmar och plattformar.

- Vi jobbar konstant med utveckling . Det farligaste man kan göra är att tro att man har en färdig produkt, säger Pierre Törnkvist, platschef vid Genesis i Luleå.

På ett sätt är man tillbaks där man började, fast på en högre nivå. När Genesis startade började man med ett egenutvecklat system där man via internet tog ansvar för användarens it-miljö i form av applikationer, lagring och e-post – det som idag kallas molntjänster. Sedan kom it-kraschen och efter det har en stor del av det som tidigare gick att sälja blivit gratistjänster.  Vilket har gjort att Genesis fått se över sin affärsmodell och tänka nytt.

Genesis har satsat på ett verksamhetssystem anpassat för byggvaruhandeln. Sedan tidigare har man levererat it-tjänster till Stenvalls Trä i Piteå, som gick in som huvudägare för några år sedan. Och nu utvecklar man och driftsätter ett helt nytt system för molnet.

Företaget har en stadig bas av trogna kunder som valt att driva sin it-verksamhet med hjälp av Genesis.

- Vi har valt att inte vara aktiva med ny marknadsbearbetning avseende våra bastjänster utan tar hand om befintliga kunder. Vad gäller iFenix avser vi att växa ordentligt framöver säger Nicklas Thorén, ansvarig för nyckelkunder.

Nu har företaget 30 anställda varav 10 vid kontoret i Stockholm, som bildats av ett förvärvat företag. Man har växt snabbt, och kommer att fortsätta växa. Till stor del genom att utveckla verksamhetssystemet man erbjuder.

Genesis levererar och driver verksamhetssystem med kommunikationer, e-post, brandväggar, datalagring, fjärrskrivbord.  Man tar också ansvar för att internetkommunikationerna fungerar utan avbrott. Enligt Pierre Törnkvist har man egentligen inga konkurrenter med samma inriktning och omfattning som Genesis IT.

- Vi levererar inte bara infrastruktur, vi tar också ansvar för att det fungerar, säger Pierre Törnkvist. Om jag får drömma hoppas jag att vi är 10-15 anställda till om några år.