Austin 3

Troy Campbell som grundat House of Songs i Austin ser fram emot samarbete med Ice Music i Luleå. Foto: Lennart Håkansson

Austin 2

Niklas Wass, konsult och Troy Campbell, House of Songs talar vid konferensen Creative Talks. Foto: Lennart Håkansson

Icemusic 1

Birgitta och Tim Lindrat ska börja samarbeta med musiker i Austin. Här med sonen Frost. Foto: Anna Holmberg

Austin 1

Niklas Wass gratulerar Luleå till att ha uppnått "recognition" i USA. Foto: Lennart Håkansson

Ice Music blir första samarbetet med Austin

Luleå Tidigare i år kom Luleå kommun överens med Austin i Texas om att inleda ett samarbete kring näringsliv och kultur. Nu är det första konkreta projektet klart. Ice Music i Luleå och House of Songs i Austin ska driva ett projekt tillsammans.

Det nya och unika samarbetet innebär att Tim och Birgitta Linhart, som driver Ice Music in Swedish Lapland, med finansiering från Luleå kommun, inleder ett musikaliskt projekt som består av musiker från Luleå och Austin. 

The House of Songs är ett hus och projekt för låtskrivare, där det i dag deltar musiker från åtta länder. Det grundades Troy Campbell, som även arbetar som musikkonsult åt filmbolaget Warner Brothers.

Troy Campbell deltog under konferensen Creative Talks i Luleå under torsdagen i ett särskilt seminarium om Austinsamarbetet. Där deltog också Niklas Wass som driver kommunikationsbyrån Wass Group och arbetar under långa tider i Austin.

- Luleå har verkligen fått erkännande som en intressant plats där det görs bra saker. Det är väldigt bra. Austin är ett skyltfönster ut mot den amerikanska marknaden, säger Niklas Wass.

Niklas Wass bor i Falun och hade hoppats på ett samarbete mellan Dalarna och Austin. Men förutsättningarna fanns inte.

- Ett sånt här projekt kräver samarbete mellan olika aktörer i en region. Det har man lyckats med här i Luleå. Det är bara att gratulera, säger Niklas Wass.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
hotell