De vill öka nätverkandet i Norrbotten och Västerbotten

Skellefteå Anders Wistemar och Lars Koverberg driver var sin konsultfirma och samarbetar kring ett gemensamt projekt för att öka nätverkandet mellan företag i Norrbotten och Västerbotten.

- Det är jätteviktigt med erfarenhetsutbyte och att träffa personer från andra städer och andra branscher, säger Lars Koverberg, som driver Koverberg Consulting AB i Skellefteå.

Tillsammans med Anders Wistemar, som driver sitt konsultbolag Awance Affärsutveckling i Skellefteå, ordnar de varje år fyra konferenser eller rättare sagt nätverksträffar med olika inriktning, som "Säljardagen", "Attraktiva arbetsplatser" och "Riskkapitaldagen".  Målgruppen är företagare i Norrbotten och Västerbotten.

Nästa nätverksträff är i Skellefteå den 27 mars och har rubriken "Chefsdagen i norr". Syftet är att öka intresset för ledarskapsfrågor och stimulera ökat nätverkande mellan företagen i regionen och mellan Norrbotten och Västerbotten. Bland talarna finns Karin Bodin, vd för Polarbröd i Älvsbyn och Anders Westermark, vd för tidningen Norran i Skellefteå.

- Syftet är att öka den regionala samverkan mellan företag i regionen. Och att utveckla ledarskap för att få bättre chefer i verksamheterna, säger Anders Wistemar.