Green Cargo bekräftar nedläggning i Kalix

Kalix I ett pressmeddelande bekräftar Geen Cargo att Kalix är en av de orter där man lägger ned verksamheten.

Verksamheten i Kalix upphör i april.

– Att fortsätta köra till orter med tydlig olönsamhet är inget alternativ för oss. Kalix blir en av de orter vi lämnar och det kan vara bra att veta att vi har inte kört något gods alls från Kalix de två senaste åren. Till Kalix har vi transporterat drygt en vagn i veckan och vi tittar på alternativ till hur de transporterna ska kunna skötas, säger Mats Hollander, Green Cargos kommunikationsdirektör.

Mats Hollander avfärdar att illegal lastbilstrafik skulle vara en avgörande faktor:

– De låga volymerna är huvudorsaken till olönsamheten, men fördubblade banavgifter och fortsatta höjningar försvårar även när vi ska nå lönsamhet. Illegal lastbilstrafik med dumpade priser och dumpade villkor för chaufförer är ett problem för en pressad transportbransch och det attackerar vi tillsammans med Åkeriföretagen och sjöfarten, men det är inte en avgörande fråga när det gäller Kalix låga godsvolymer på järnväg, säger Mats Hollander.

Kalix är en av 50 orter där Green Cargo upphör med servicen därför att trafiken är olönsam. Förändringen är en del i bolagets stora omstrukturering för att möta att man tappat 20 procent av volymer och omsättning de senaste åren.

Totalt berörs ett tiotal jobb i Karlsborg och Haparanda.