SeeMe fyller tio år

Boden Monica Stubé firar tio år som företagare med sin klädbutik SeeMe. Hon gör det i ett Boden där framtidstron inom handeln är starkare än på länge.

- Vi upplever att det börjat vända, säger Monica Stubé till Affärer i norr. Det finns ett hopp om ljusning. Folk vågar öppna börsen igen.

Det ligger i linje med den undersökning Svensk Handel nyligen gjort som visade på ökad framtidstro bland Sveriges handlare. Men det har också skett en förändring som gäller Boden. 

- Det känns mycket mer positivt i Boden nu, efter några kämpiga år med ombyggnader av gator och annat, säger hon.

Monica Stubé har varit med på resan när Boden vänt från kriskommun till en kommun med ökad framtidstro, där fler stannar i hemkommunen när de ska handla. Bland det första Monica Stubé la märke till när hon flyttade från Kalix till Boden var att i Kalix stannade man i Kalix när något skulle köpas. I Boden åkte man till Luleå. 

- Nu är man mer mån om att handla här i stan, säger Monica Stubé. Det mesta finns ju här i Boden. Även ungdomarna tycker det är kul att handla i Boden.

Monica Stubé har under sin tid som egenföretagare i Boden skaffat sig bra rykte och blivit en profil inom handeln, bland annat genom sitt engagemang i Företagarna i Boden.

Hon känner av en mer positiv stämning från Bodens kommun. Hon uppskattar den öppna dialogen med kommunen och kommunens ambition att satsa på ungdomsaktiviteter.

När Monica Stubé kom till Boden arbetade hon i en skobutik. Den köptes av Wedins sko och Monica blev butikschef. Wedins la ner butiken. Då tog Monica över lokalen och öppnade klädbutik. Hon blev tvungen att flytta när gallerian skulle byggas, fick ett bra läge i Hotell Bodensia. Men när Hilding Holmqvist tog över fick hon flytta igen. Nu tillbaks till första adressen, men i Enter galleria som ligger på samma plats.

Hennes första idé var en nischad butik för ungdomar, men hon upptäckte snart att det var bättre att bredda sortimentet. Nu är kunderna mellan elva och 88 år.

Starten gick bra, första dagen var butiken fylld med kunder. I dag, exakt tio år senare, firar hon med modevisning och kampanjerbjudanden i butiken.

Och de kommande tio åren, är hon fortfarande företagare?

- Jag det hoppas jag. Jag trivs jättebra. Det är roligt att få bestämma själv. Och underbart att ha bra personal som man trivs med, säger hon.

Förutom hon själv finns två anställda i butiken, Anki Stoltz och Anna Westling.