Telerit bygger ut på Coop-området

Kiruna Telerit i Kiruna fortsätter utbyggnaden av affärslokaler i Kiruna. I år planeras för ytterligare 4000 kvadratmeter på Coop-området.

- Vi vill fortsätta utveckla Coop-området där vi redan byggt och nu hyr ut närmare 6000 kvadratmeter, säger vd och delägare Magnus Bäcktorp till Affärer i norr.

Företagets stora investeringar var orsaken till att ägarna Magnus Bäcktorp och Tomas Turovaara nyligen utsåts till Årets företagare vid näringslivsgalan i Kiruna.

Samtidigt som företaget expanderar på Coop-området finns det orosmoln framöver. Flera av bolagets fastigheter ligger i centrum och måste rivas när Kiruna centrum flyttas.

- Vi hoppas på en ersättningsnivå som gör det intressant att bygga motsvarande hus i Kirunas nya centrum, säger Magnus Bäcktorp.

Telerit Kiruna KB hyr ut och förvaltar fastigheter. Bolaget har nio anställda och omsätter cirka 60 miljoner kronor. Bolaget är en del i en koncern, Fastighetsmästaren AB som förvaltar bostäder och affärsfastigheter i Kiruna, Gällivare, Boden, Borlänge och Avesta.