TV4-chef startar mediebyrå

Umeå Peter Westman som tidigare varit försäljningschef på TV4 startar den nya mediebyrån Context Media tillsammans med den etablerade mediebyrån Bizkit och dess systerbolag för digital kommunikation, Wisely.

Peter Westman var försäljningschef på TV4 för den lokala försäljningen och business area manager för Umeå och Luleå.

Den nya mediebyrån har sitt huvudkontor i Umeå och ska fokusera på Norrland. Tanken är att Context Media ska erbjuda kunderna "digital spjutsspetskompetens".

– Genom åren har jag sett behovet av denna expertis i norra Sverige. I Norrland finns många starka varumärken och jag ser det som en självklarhet att det ska finnas samma kompetens på hemmaplan som i storstadsregionerna, säger Peter Westman i ett pressmeddelande.

– Det är på tiden att även norra Sverige får nära och lokal tillgång till spetskompetens inom det numera enormt komplexa och kluriga medielandskapet. Vi är jätteglada och stolta att Peter med sin lokala förankring och goda erfarenhet äntligen gör detta för oss på Bizkit Wisely. Han kommer att vara en viktig spelare i Norrland för att lotsa företag och organisationer rätt i det moderna medielandskapet, säger Bizkits vd Johan Eidmann i pressmeddelandet.

Bizkit är en av de stora mediebyråerna i Skandinavien.