Belle Boy satsar på eget klädmärke

Luleå För två år sedan gick Kevin Mukuri ut Textil Design-linjen vid gymnasiet i Luleå. Nu förbereder han etableringen av ett aktiebolag och lansering av sitt klädmärke Belle Boy.

- Det känns läskigt och bra samtidigt. Det är mycket konkurrens i branschen, men jag märker en stor efterfrågan när jag visar mina kläder. Så jag tror det ska gå bra, säger Kevin Mukuri till Affärer i norr.

Kevin Mukuri är bara 21 år men har redan designat kläder åt flera artister, bland annat Luleåartisterna Movitz och Zacke. Just nu förbereder han deltagandet i Show Up Award, en modetävling för nykomlingar som anordnas i Borås.

Kevin kom till Luleå från Kamerun som elvaåring. Han gick ut Textil Design-linjen 2012, ville utbilda sig vidare och går nu högskoleutbildningen Hantverk och formgivning i Linköping.

Parallellt med utbildningen förbereder han etableringen av ett bolag, Belle Boy AB och lanseringen av ett klädmärke med samma namn.

Bolaget bildar han tillsammans med Erik Olsson i Uppsala, som nu säljer kläder under varumärket Lucid Brand. De träffades i samband med en Idol-tävling till vilken Kevin gjort kläder till några av deltagarna. De siktar på att etablera sig i Stockholm.

Marknadsföringen ska ske via artisterna som är kunder, via reklambyråer han samarbetar med, och via bloggar och sociala medier. 

- Vi blev klara med den nya kollektionen i veckan. Nu ska vi lansera företaget och erbjuda skräddarsydda kläder till både artister och allmänhet, säger Kevin Mukuri.