Karin Nilsdotter

Karin Nilsdotter, th, vd för Spaceport Sweden, har utsetts till Årets teknikkvinna. Foto: Spaceport Sweden

Karin Nilsdotter blev Årets teknikkvinna

Kiruna Karin Nilsdotter, vd för Spaceport Sweden i Kiruna, har utsetts till Årets teknikkvinna 2014. Hon får priset för att hon i sin verksamhet bevisar att man med svensk teknologi och innovationskraft kan utveckla tekniska produkter och tjänster i världsklass.

Priset delas ut av försvars- och säkerhetsföretaget Saab i samband med Talent Excellence Awards, som organiseras av employer brandingföretaget Universum.

– Jag är både glad och stolt över att ha fått utmärkelsen som Årets teknikkvinna och hoppas inspirera fler kvinnor att välja teknikbranscher och att sikta högt, säger Karin Nilsdotter.

- Saabs initiativ att uppmuntra kvinnliga ledare och innovativt arbete är både glädjande och viktigt. Ska Sverige stå starkt i hård konkurrens måste vi satsa på utmanande projekt som slår världen med häpnad. Lyckas vi attrahera talang och mångfald är möjligheterna precis som i rymden – gränslösa. 

Juryn, som består av representanter för Saab och Universum, motiverar utnämningen:

”Årets vinnare av Saabs Årets Teknikkvinna är en visionär med högtflygande planer. Hon brinner för teknik och teknikens möjligheter och bevisar i sin verksamhet att svensk teknologi och innovation är i framkant. Vinnaren visar tydligt att man kan nå sina mål och uppfylla sina drömmar om man bara vågar satsa. Hon är därmed en utmärkt förebild för unga tjejer inom ingenjörsyrket.”

Annons