NYAB huvudsponsor i Kiruna IF:s acceptansprojekt

Kiruna Bygg- och anläggningsföretaget NYAB går in som huvudsponsor i Acceptansprojektet, Kiruna IF:s uppmärksammade arbete för acceptans och mångfald som bland annat yttrat sig i hbt-certifiering och regnbågsfärgade spelartröjor.

NYAB och Kiruna IF har slutit ett femårsvavtal om sponsring av Acceptansprojektet. Hur stor insatsen är från NYAB är, vill inte vd Johan Larsson uppge.

- Det är ett stort åtagande för oss. Det är det överlägset största sponsringsprojekt vi gått in i. Men vi bedömer att det är värt det. Det känns bra att stötta en sådan här sak, säger Johan Larsson till Affärer i norr.

-Vi vill ge något tillbaka till de samhällen vi verkar i. Speciellt i dessa tider tycker vi att det är hedervärt att stå upp för sundare attityder och en ökad acceptans. Kiruna IF vågar tro, satsa, sikta högt och stå upp för sina värderingar. Det är som man säger: "put your money where your mouth is".

NYAB är ett växande bygg- och anläggningsföretag, med huvudkontor i Luleå, som det senaste året etablerat sig i Malmfälten och nyligen öppnat kontor i Kiruna.

-Vi delar NYAB:s vilja och ambitioner att vara med och bygga ett Kiruna där man inte bara vill bo, utan också leva. Samarbetet med NYAB ger oss förutsättningar att växa och lyckas med projektet: ”Acceptans till Allsvenskan”,  säger Kiruna IF:s ordförande Johan Köhler i ett pressmeddelande.

Det var den 26 juni som Kiruna IF presenterade sitt ställningstagande för acceptans, med hbt-certifiering och regnbågsfärgade spelartröjor. Ett initiativ som väckte stor uppmärksamhet och fick många lovord.

Hockeyföreningen Kiruna IF spelar i division 1 och satsar nu på att åter ta sig upp i Allsvenskan.