Tandlaget har femdubblat omsättningen

Luleå Det privata tandläkarbolaget Tandlaget har på fem år femdubblat omsättningen och fördubblat personalen.

Tandlaget startades av B-O Sundström för 25 år sedan. För fem år sedan omformades bolaget, vilket bland annat innebar att man erbjöd de anställda arbete i grupp. B-O Sundströms fru, Britt Falck är vd. 

- Vi ville säkra generationsväxlingen genom att dela med oss av vår erfarenhet och kunskap. För att lyckas skapade vi en platt organisation där både jag och Britt har arbetat som tandläkare utöver våra ledande positioner, förklarar B-O Sundström, marknadsansvarig på Tandlaget.

Utvecklingen de senaste fem år har varit god. Man har gått från en till fyra kliniker. Personalen har fördubblats och omsättningen femdubblats, från 10 miljoner kronor till 50 miljoner. Nu är man cirka 50 anställda vid klinikerna i Luleå, Piteå, Boden och Kiruna.

- Vi har lyckats forma ett koncept som uppskattas av både verksamhet, personal och patienter. De senaste fyra åren har sex tandläkare flyttat upp till Norrbotten för att få jobba hos oss. Bättre betyg för arbetsmiljö kan vi nog knappast få, säger B-O Sundström.

Nyligen firade man nya Tandlagets femårsjubileum med en utbildningsresa för personalen till Riksgränsen.