CG:s och Skoogs samarbetar i nytt Piteåhotell

Piteå Restaurang CG i Luleå och Skoogs Handels AB i Piteå bildar ett gemensamt bolag för mat och dryck i det nya hotellet som ingår i projekt Träkronan i Piteå.

I det nya bolaget ska man utveckla ett helhetskoncept för mat och dryck i hotellet. 

– Det handlar om allt från frukost, lobbybar och konferensfika till festvåning, roomservice, skybar och fullskalig restaurang. Piteåbor och gäster kan förvänta sig mat- och dryckesupplevelser på helt ny höjd, både bokstavligt talat och rent konkret. I juni 2016 slår vi upp portarna, säger Christina Skoog, vd, Skoogs Handels AB.

- Det är smickrande att bli tillfrågad. Vi ser fram emot samarbetet med Skoogs och att tillsammans med dem utveckla ett skräddarsytt helhetskoncept för restaurangverksamheten på det nya hotellet. Man kommer känna igen CG:s fokus på kött men vi kan utlova många nya ingredienser, anpassade utifrån hotellverksamhetens behov, säger Henrik Gröntvedt, vd på Restaurang CG.

 Träkronan i centrala Piteå kommer att innehålla 10.500 kvadratmeter kommersiella ytor, 70 lägenheter, Piteås första stadsradhus och ett hotell med 15 våningar och med restaurang, skybar och konferensanläggning. Investeringen är på cirka 300 miljoner kronor.