Evry och Crearo i nytt samarbete

Luleå Evry Healthcare Solution AB och Luleåföretaget Crearo Utveckling AB har tecknat ett samarbetsavtal för att skapa nya gemensamma affärsmöjligheter.

Evry Healthcare Solutions levererar IT-tjänster och produkter till landsting, kommuner och privata rådgivare i hela Norden.

Genom samarbetet med Crearo ska man utöka med att även erbjuda webbaserad utbildning, så kallad E-learning. Crearo producerar E-learningutbildningar och informationslösningar.

- Samarbetet med Maria Jonsson på Crearo Utveckling AB ger oss möjlighet att komplettera vårt erbjudande. Vi kommer att kunna erbjuda våra kunder E-learning inom olika områden, exempelvis introduktion av nyanställda, arbetsmiljöutbildning, kvalitet eller annan intern information där kunden ser behov av utbildningsinsats, säger Britt-Inger Lindgren, kontorschef och ansvarig för Evrys verksamhet i Luleå.

Den norskägda IT-koncernen Evry har cirka 10.000 medarbetare vid 135 kontor i 16 länder och en omsättning på 13 miljarder norska kronor.

- Det här samarbetet ger möjlighet att växa som lokalt företag och ligger helt i linje med målet att nå ut med den verksamhetsnytta som E-learning medför till fler organisationer främst inom Norrbotten och Västerbotten, säger Maria Jonsson, ägare till Crearo.