Lindroths köper Kalix Maskiner i Luleå

Luleå Lindroths Motorcenter köper Kalix Maskiners verksamhet i Luleå.

Genom förvärvet vill Lindroths förena sin roll som Norrbottens största MC-handlare med Kalix Maskiners ställning som en av Sveriges största snöskoterförsäljare.

– Förvärvet av Kalix Maskiner i Luleå passar oss väldigt bra och stärker upp vår verksamhet under vinterhalvåret, dessutom helt i linje med våra offensiva expansionsplaner. Vi kommer att koncentrera all verksamhet på ett ställe. Med de marknadsledande varumärkena i varje nisch så blir det en utmaning att bygga framtidens XL Motorhus, säger Tomas Lindroth, i ett pressmeddelande.

Företaget planerar att bygga ett nytt motorcenter nästa år, däall verksamhet ska samlas på samma ställe: motorcenter, servicecenter och den övertagna verksamheten.

– Vi känner att vi inte riktigt hinner med att sköta och utveckla allt som vi vill göra. Butiken i Kalix kommer självklart att finnas kvar, säger Roger Jacobsson, Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB.

Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB startade 1969 i Kalix och har haft en filial i Luleå sedan början av 90-talet. Lindroths startade 2002. Överlåtelsen sker 30 april 2016.