Neava växer igen och anställer 5

Ingela Johansson och Staffan Johansson bland flyttkartonger i det nya kontoret vid Kyrkogatan. Foto: Lennart Håkansson

Neava växer igen och anställer fem

Luleå Luleåföretaget Neava Technologies växer igen. I dagarna flyttar företaget in i nya större lokaler på Kyrkogatan i Luleå och anställer 5 personer.

Neava drabbades för ett par år sedan av de stora neddragningarna inom telekomindustrin. Antalet anställda vid Neavakoncernens verksamheter i Luleå, Stockholm, Malmö/Lund och Gdansk i Polen halverades från som mest 60 anställda totalt.

Nu har bolaget laddat om, delvis bytt inriktning och fått nya kunder, bland annat Försäkringskassan, Tullverket och LTU i Luleå. Man har kvar uppdrag inom telekomindustrin men har breddat sin marknad. I sommar har man anställt 5 dataingenjörer till kontoret i Luleå och lika många ska rekryteras till kontoren i Stockholm och Malmö.

- Vi ska fortsätta växa på alla orter. Vi ska skaffa oss produkter som många företag är intresserade av. Vårt mål är att vara ett företag på topp 5-listan hos våra kunder. Helst vill vi hitta kunderna lokalt. Då finns vi nära och våra ingenjörer behöver inte resa, säger Staffan Johansson, vd för Neavakoncernen.

Neavakoncernen är organiserad med ett dotterbolag på varje verksamhetsort. Målet är att på ett par års sikt vara 25 anställda på varje ort, det vill säga totalt cirka 100 personer. I dag är man totalt 35 anställda, varav 22 i Luleå där också de gemensamma funktionerna i moderbolaget är lokaliserade. Neavagruppen omsätter cirka 35 miljoner kronor.

Neava arbetar med mjukvaruutveckling. Företaget grundades 2001 av Staffan Johansson och tre kolleger till honom som tidigare arbetat inom Ericsson (Erisoft) i Luleå.

 

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
hotell