Sam Cole

Sam Cole, vd för KnCMiner, vid Arctic Chain Hackhaton i Boden i helgen. Foto: Boden Business Park

KnCMiner bygger ett fjärde datacenter

Boden KnCMiner har beslutat att bygga ett fjärde datacenter i Boden, intill de tre befintliga. Det meddelade bolagets vd Sam Cole vid det blockchain hackathon som företaget arrangerade på Boden Business Park i helgen.

- Det nya datacentret är ännu en milstolpe för oss. Vi bygger ut kapaciteten för att klara den ökande efterfrågan på marknaden och för att öka säkerheten, säger KnCMiners vd Sam Cole.

Det nya datacentret får ungefär samma kapacitet som de tre som redan finns, 30 megawatt. Det byggs för att klara nya kraftfullare säkerhetsapplikationer. Det ska vara i drift under våren.

Om den positiva utvecklingen för KnCMiner fortsätter blir det fler datacenter i Boden, redan nästa år. Om KnCMiner behöver bygga ut ytterligare, så är det Boden som gäller, enligt Sam Cole.

- Ja, klimatet har ju inte ändrats och inte tillgången på energi. Om marknadsutvecklingen fortsätter och energiskatten sänks bygger vi fler datacenter i Boden nästa år. Jag tror att vi har byggt nummer sex, kanske också nummer sju redan nästa år. Det tar bara 4-6 veckor för oss från beslut till färdigt datacenter, säger Sam Cole.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
hotell