Candy World öppnar i Sundsvall

Haparanda Haparandaföretaget Candy World expanderar och öppnar en butik i handelsområdet Birsta i Sundsvall.

Godis och leklandsföretaget Candy World har slutit ett avtal med Perium fastigheter om att hyra 2.200 kvadratmeter från mitten av juni 2015. Först ska lokalen byggas om. Granne blir Burger King.

- Vi tror mycket på affärsläget och Birsta som handelsplats. Vi räknar med att anställa cirka 20 personer och lovar att butiken blir en upplevelse utöver det vanliga. Den nya butiken blir ännu häftigare än den i Haparanda, mer modern och genomtänkt, säger Kent Långström, en av grundarna av Candy World.

Det var år 2007 som Kent Långström och Stefan Sundvall öppnade Candy World i Haparanda. Butiken på 3.000 kvadratmeter ligger i Ikanohuset.  Hösten 2011 öppnade de även en butik på Storheden i Luleå. Men den stängdes redan år 2013 på grund av bristande lönsamhet. Nedläggningen gjordes utan att någon, förutom ägarna, förlorade pengar på den.

Candy World ägs till 50 procent av film- och godiskedjan Hemmakväll och andra hälften av Kent Långström och Stefan Sundvall.

Candy World hyr i Birsta av Fastighets AB Perium som ägs av Fastighets AB Lilium och Peritas Invest AB. Perium med huvudkontor i Sundsvall har fastigheter från Karlstad till Kiruna.