SSAB säljer hyttsten till NYAB

Luleå NYAB och SSAB:s dotterbolag Merox har tecknat avtal om att NYAB har rätt att förvärva hyttsten av Merox lastat på SSAB:s industriområde i Luleå.

Tidigare har hyttsten levererats av BDX på lastbil. Att ett anläggningsföretag nu kan förvärva hyttsten direkt av Merox är något nytt på Luleås anläggningsmarknad.

- Vi är glada över att få detta förtroende av Merox. Det ökar våra möjligheter till en fortsatt expansion. Vår förhoppning är att kunna bidra till det gedigna arbete Merox och BDX i stor utsträckning redan utfört och påvisa vilka exceptionella kvaliteter detta material har vid anläggningsbyggnation, säger Johan Larsson, vd för NYAB.

- Vår ambition är att i första hand nyttja hyttsten i NYAB:s anläggningsprojekt. Om efterfrågan finns kommer vi även att ombesörja att koppla ihop hyttstenen med logistikkedja för att erbjuda konkurrenter tillika branschkollegor denna attraktiva produkt.

Hyttsten är en restprodukt från stålverk. Hyttsten används som byggmaterial främst i anläggnings- och vägkonstruktioner.