Älvsbyhus villa Tyr

Älvsbyhus störst i Sverige igen Bilden från marknadsföring i Göteborg. Foto: Älvsbyhus

Älvsbyhus störst i Sverige - igen

Älvsbyn Älvsbyhus är störst i Sverige. Det visar Byggfaktas statistik över ansökta bygglov under 2014. Därmed behåller Älvsbyhus en tätposition man haft under hela 2000-talet.

Älvsbyhus har 11 procent av totala antalet ansökta bygglov, vilket ger företaget en första placering bland alla svenska hustillverkare. Hela marknaden har ökat sedan 2013, som var ett år med lågt byggande av villor.

Slår man ihop Myresjöhus och Smålandsvillan, som har samma ägare, är de större än Älvsbyhus.

Älvsbyhus egen kundenkät visar att man har nöjda kunder, där 96 procent svarar att man kan tänka sig att rekommendera Älvsbyhus till vänner och bekanta. Det är en ökning jämfört med enkäten året innan.

- Vi är enormt glada att läsa att så många av våra kunder är nöjda med sitt val av Älvsbyhus. Det ligger helt i linje med vår vision att skapa nöjda kunder och goda ambassadörer, säger Kent Johansson, vd för Älvsbyhus i ett pressmeddelande.

- Att vi dessutom fortsatt är den största tillverkaren i landet ger oss extra stolthet och energi. Att vara störst är inte bolagets mål, det är en mycket positiv konsvekvens och effekt av att vi har en fin produkt, säger Kent Johansson.

Annons