Hellströms Bygg årets företagare i Piteå

Piteå Hellströms Bygg blev Årets företagare i Piteå.

- Jag är glad och det känns som en bekräftelse att jag och mina tre syskon är på rätt väg. Vi har sedan vi tog över familjeföretaget haft tanken att bygga långsiktigt, med personal, kunder och leverantörer så det här bekräftar att jag och mina syskon är på rätt väg, säger vd Samuel Hellström.

Hellströms är ett familjeföretag inom bygg- och anläggning, som nyproducerar och bygger om skolor, bostäder, näringsfastigheter och industrilokaler.

I moderbolaget Hellströms Bygg AB ligger byggentreprenader, maskin- och transporttjänster. I dotterbolaget Ansa Bygg AB bedrivs byggservice.

I koncernen finns också Jävres Icabutik E-fyren som drivs av syskonen som bor i Jävre. Den utsågs nyligen till Sveriges bästa Ica Nära-butik.

Totalt omsätter konceren 300 miljoner kronor och har 101 anställda.

Priset delades ut av Företagarna, representerade av regionchefen Ingela Lekfalk, Företagarna Piteås ordförande Samuel Holmström och valkommitténs ordförande Thomas Wirén.

Hellströms Bygg AB går nu direkt till länsfinalen som sker i Älvsbyn den 25 september där Årets företagare i Norrbotten 2015 utses.