Jenny Uneby vann pitchtävling vid Barents Reunion

Torneå Barents Reunion, som startade på initiativ av Ingvar Kamprad har hållits för åttonde gången i Torneå. I år hölls en pitchtävling för unga entreprenörer som vanns av Jenny Uneby, Boden.

Jenny Uneby vann med en affärsidé om en app där flickor mellan 13-18 år kan skicka in funderingar, tankar och idéer och få svar från en kunnig person inom området.

- Det är en jobbig känsla att inte ha någon att tala med om det man funderar på. En undersökning har visat att 33 procent av tjejerna i den här åldern säger att de saknar någon att tala med, säger Jenny Uneby.

Pitchtävlingen "The Beehive" är för ungdomar mellan 17-25 år som får presentera en egen affärsidé för en jury. Fem tävlande tog sig till finalen som vanns av Jenny Uneby som därmed vann 15.000 kronor.

- Det var jättehäftigt att vinna i ett så stort evenemang med sökande från Sverige, Norge, Finland och Ryssland, säger Jenny Uneby.

Jenny Uneby, 20 år, arbetar just nu i sportbutik i Boden och ska i höst börja läsa i Umeå på civilekonomprogrammet service och management. Parallellt med studierna ska hon med vinstpengarna som startkapital försöka genomföra sin affärsidé.