Luleåregionen rekryterar i Stockholm

Luleå Ett 30-tal företag och organisationer från Norrbotten deltar den 18 maj i en rekryteringsmässa i Stockholm som Luleåregionen arrangerar.

Bakgrunden är ett stort rekryteringsbehov i Norrbotten de närmaste åren inför investeringar på närmare 200 miljarder kronor. De företag och organisationer som deltar behöver i nuläget anställa flera hundra nya medarbetare.

Luleåregionen är ett samarbete mellan Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn och har pågått i ungefär två år. Gemensamt har man pekat ut faktorer som är avgörande för regionens tillväxt. Ett av de områdena är att bidra till att öka kännedomen om regionens heta arbetsmarknad.

- Samarbetet har fått oerhört bra gensvar och våra lokala företag gör nu gemensam sak i att lyfta blicken och rekrytera utifrån. De gemensamma aktiviteterna har som mål att lyfta fram tillväxten i regionen i kombination med de karriärmöjligheter som det resulterar i, säger Hanna Blomster, kommunikationsansvarig på Luleå Näringsliv.

Man vill också lyfta fram regionen som attraktiv att bo i.

– I Boden kan du köpa en hästgård för en överkomlig summa och pendla till ett utvecklande jobb i exempelvis Luleå på bara tjugo minuter. Det är nog få vanliga familjer som har möjlighet att göra motsvarande val i Stockholm. För den som prioriterar tid med familjen och en aktiv fritid så har vi mycket att erbjuda, säger Jeanette Nilsson, chef för tillväxtkontoret i Bodens kommun. 

Deltagare på mässan på Scandic Anglais är bland annat: a och d arkitektkontor, Arbetsförmedlingen Luleå, Arctic Group, Atea, BnearIT AB, Bodens kommun, FORMSMEDJAN Strategisk kommunikation, JOBBiNORR Personalförsörjning AB, Kalix kommun, Knowit Norrland AB, Koneo AB, Luleå kommun, Luleå Näringsliv, Luleå tekniska universitet, Mobilaris , NCC, Neava Technologies, Norrbottens läns landsting, Peab, Perido, Piteå kommun, Ramböll, Sogeti, SunPine, Tromb, Tyréns , Visit Luleå/Luleå CVB, VR Track, ÅF Industry AB och Älvsbyns kommun. Fler arbetsgivare väntas tillkomma.