Fyra intresserade av Northlands gruva

Pajala Det tycks ljusna för Kaunisvaaragruvan. Just nu pågår vad konkursförvaltaren Hans Andersson kallar "strukturerad försäljningsprocess" med flera intressenter, enligt SVT:s Nordnytt.

Enligt uppgifter till Nordnytt finns det fyra intressenter som vill köpa Northlands gruva i Pajala och konkursförvaltaren är mer optimistisk nu än för några månader sedan.

- Jag har goda förhoppningar om att kunna lösa det här, men jag vill inte gå in på detaljer. Min ambition är att ha ett tillträde på plats senast under juni 2015. Min inriktning är alltjämt att sälja för fortsatt drift av gruvan, säger konkursförvaltaren Hans Andersson till Nordnytt.

Enligt uppgift skulle en av intressenterna vara ett konsortium där personer med kopplingar till Peab och Folksam ingår, och där LKAB finns i bakgrunden.

LKAB uppges intresserat av att köra malm från Leväniemigruvan i Svappavaara till Pajala, vilket skulle göra transporterna mer lönsamma samtidigt som LKAB får tillgång till ett anrikningsverk.

Andra intressenter ska vara intresserade av delar av verksamheten för att sälja vidare, vilket inte innebär återstart av driften.