Vitré och Hafva med i Unika butiker

Luleå Luleåbutikerna Vitré och Hafva är med i nätverket Unika butiker.

Unika butiker är ett nätverk för fristående butiker som har ett sortiment de är ensamma om i regionen. Nätverket har också ett krav på att butikens varor och arbete ska vara hållbart, det vill säga ta hänsyn till miljö och människor. Nätverket ska stärka butikerna i konkurrensen med de stora butikerna och kedjorna.

– Marknadsföringsmässigt är det svårare för en mindre butik eftersom det är så dyrt med reklam. I dag får man försöka leva på sitt rykte. Min förhoppning är att det ska bli lättare att nå ut nu, säger Bo Stenlund, ägare till herrkläderbutiken Vitré till Norrbottens Kuriren.

Stefan Karlsson, som bland annat äger Hotell Savoy i Luleå, har nyligen blivit ordförande i styrelsen för nätverket. 

– I Unika Butiker får alla Sveriges fristående och privatägda butiker möjligheten till en unik marknadsplats. Att gemensamt skapa kundflöden och mervärden för kunden samt en enorm möjlighet att växa, säger Stefan Karlsson, i ett pressmeddelande.

Unika butiker startade i Sundsvall 2013. Nu är nätverket representerat i 31 städer. För några månader sedan var mamma och barnkläderbutiken Hafva den första butiken i Luleå som anslöt sig.