Boden Business Park anordnar hackathon

Boden Boden Business Park fortsätter att utveckla sin verksamhet. Antalet företag som hyr kontor har fördubblats på ett år och snart ordnas ett hackathon.

Den 11 till 13 december anordnas ett hackathon på Boden Business Park. 100 platser är reserverade för de tävlande, som bland annat har chansen att få pitcha en affärsidé inom blockchain till riskkapitalister.

- De tävlande kommer även att få presentera sin bästa kodning i två olika utmaningar till experter inom området. Prispengen ligger på 7.000 samt 3.000 dollar så det kommer att bli en spännande helg, säger Malin Winsa, utvecklingschef. 

Boden Business Park gick tidigare under namnet Skapa Företagsby och ägdes av kommunen fram till sommaren 2014 då Bodens utveckling tog över och köpte anläggningen.

 - Bodens utveckling fokuserar mycket på att få datacenter att etablera sig i kommunen, och när de fick frågan om att köpa Skapa såg de verksamheten som en potential innovationsarena för flera olika branscher.

Malin Winsa var tidigare delägare i eventbolaget [å:t kotyr] men valde att sälja sin del till Robin Lindqvist som idag driver företaget tillsammans med Lars Lindberg. 

- Jag började arbeta som utvecklingschef i mars och trivs jättebra med att vara anställd. Jag älskar att tänka affärsmässigt, det får jag göra på Boden Business Park.

Malin Winsa berättar att tanken med verksamheten är att det inte ska vara ett företagshotell utan snarare en levande och kreativ mötesplats.

- Här ska man kunna mellanlanda mellan olika möten och arbeta, alla är välkomna.

Idag sitter 23 företag i Boden Business Park och intresset för att hyra kontor fortsätter att öka. I januari ska restaurangen och kafét renoveras.

- Det är helt otroligt att vi har lyckats fördubbla våra hyresgäster på ett år. Jag ser positivt på framtiden och tror att vi kommer att fortsätta växa och utvecklas till ett unikt alternativ för länets företagare.

Fotnot: Ett hackathon (sammansättning av orden hacker och maraton) är ett evenemang där programmerare träffas för att programmera och inspirera varandra, ofta under 24 timmar eller flera dygn.