Nutti Sámi Siida öppnar marknadskontor i Berlin

Kiruna Turistföretaget Nutti Sámi Siida öppnar ett marknadskontor i Berlin.

- Vi vill finnas närmare vår största kundkrets, det vill säga den tyskspråkiga marknaden, och tror att vårt arbete kommer bli effektivare, säger Nils Torbjörn Nutti, som drivit det samiska turistföretaget Nutti Sámi Siida i Jukkasjärvi i 20 år. 

Från marknadskontoret i Berlin ska Sápmi, samernas land, marknadsföras: den unika naturen och kulturen, ekoturismupplevelser, de allt populärare ljusfenomenen midnattssol och norrsken, renslädesturer och boende i stugor med lokal mat.

- Hälften av alla europeiska turister som besöker Norrbotten är tyskar. Natur- och kulturresor ligger i trenden och det finns ett stort intresse för Sápmi och samerna. Genom gedigna kontakter till media, researrangörer, evenemang, föreläsningar och deltagande i mässor riktade mot den tyskspråkiga marknaden, ska intresset för resor i Sápmi främjas, säger Nils Torbjörn Nutti. 

Marknadskontoret i Berlin drivs av Liane Gruda och Hans-Joachim Gruda. De har stor kännedom om Sápmi och samerna, och egen bakgrund i turistbranschen. 

Nutti Sámi Siida i Jukkasjärvi har 7 anställda och omsätter cirka 6 miljoner kronor.