Jonas Nilsson expanderar söderut

Luleå Jonas Nilsson Fastighetsförmedling planerar en expansion söderut, till Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Östersund och Åre.

Det har gått sju år sedan Jonas Nilsson Fastighetsförmedling grundades i Luleå och idag har företaget kunder över hela Norrbotten.

Med en bakgrund inom ekonomi och en magisterexamen från Luleå tekniska universitet gav sig Jonas Nilsson i slutet på 90-talet in i läkemedelsindustrin som säljare. Efter några år i rekryteringsbranschen började han 2005 att arbeta som mäklare i Stockholms innerstad innan flyttlasset gick hem till Luleå tre år senare.

- Precis vid årsskiftet 2008 drog jag igång min verksamhet ensam och började från ett blankt papper. Min affärsidé och som vi fortfarande arbetar efter idag är att vi vill förändra branschen.

Jonas Nilsson berättar att de vill träffa kunderna i ett mycket tidigare skede än vad som är vanligt. De är även kända för sina målande beskrivningar av objekten.

- Man måste ha lite humor och jag vill inte heller vara som alla andra. Det gäller att pitcha bostäderna på bästa sätt. Vi arbetar även i team eftersom man är starkare två än en. Vi har också väldigt mycket visningar och det ger resultat.

Jonas Nilsson Fastighetsförmedling förmedlade precis en etta på 30,5 kvadratmeter för 1.475.000 miljoner kronor på Bergviken i Luleå.

- Det kändes riktigt bra och det visar att vår affärsmodell är rätt väg att gå. I nästa steg vi ska etablera oss i Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Östersund och Åre när vi hittar rätt personer som kan sköta verksamheterna.

Idag har Jonas Nilsson åtta anställda på kontoren i Kiruna, Gällivare och Luleå och han ser fram emot att expandera söderut.

- Jag tror på marknaden där och vi kommer nog även att behöva anställa fler i Malmfälten också eftersom det har gått bättre där än förväntat vilket är jätteroligt.