Sandra Wälimaa tar över Lulebuss/R-Line

Sandra Wälimaa tar över Lulebus/R-Line efter Kjell Eriksson.

Sandra Wälimaa tar över Lulebuss/R-Line

Luleå Efter 45 år i reseturistbranschen lämnar Kjell Eriksson över resegruppen Lulebuss/R-Line och Pajala Resebyrå till Sandra Wälimaa.

Kjell Eriksson var en av pionjärerna i resebranschen i Norrbotten och är den siste som är kvar av "det gamla gänget", som han uttrycker det. Ett gäng med profiler som Bert Persson och Ebbe Wikberg.

- Det har varit en fantastisk resa och jag ångrar inte en dag att jag gick in i resebranschen. Det är visserligen en komplicerad bransch men en än mer inspirerande och utmanande en, säger Kjell Eriksson.

- Det känns roligt att få lämna över denna resegrupp till en yngre generation som tillsammans med personalen utvecklar nya idéer och resmål.

Sandra Wälimaa är tredje generationen i företagarfamiljen Wälimaa i Övertorneå som driver Wälimaas Buss AB. Närmast kommer hon från en ekonomitjänst på HS Copy i Luleå.

- Jag har vuxit upp i en företagarfamilj och vet vad det innebär. Detta är en fantastisk utmaning som jag ser fram emot att ta mig an, säger Sandra Wälimaa.

- Jag känner starkt för vårt län, vi har så mycket fint att erbjuda turister och tycker det ska bli roligt att finnas med och verka för att andelen incoming-turister från Europa och Ryssland ökar. Vi har erfarna guider med oss och kommer inom kort behöva utbilda flera guider, säger Sandra Wälimaa.

Kjell Eriksson, som är 67 år, ska vara med en tid parallellt med sin efterträdare för överlämning. Sedan ska han ta det lugnare, eventuellt arbeta som konsult i resebranschen.

Annons