Nominerad till Årets unga företagare

Crossfit Holistic satsar på företagshälsa

Luleå På tre år har Daniel Muotka byggt upp ett av Luleås mest populära gym, Crossfit Holistic. Nu är han nominerad till Årets unga företagare i Luleå.

När Daniel Muotka startade Crossfit Holistic var tanken att ta tillbaka träningen till grunden genom att bland annat använda fria vikter, däck, kettlebells och klätterrep. Det finns inte heller några speglar i gymmet eftersom han tror på funktionell träning framför det visuella.

- Vi är inte bara cheerleaders under passen utan även personliga tränare. Hos oss sätter man inte bara i hörlurar och kör på utan alla tränar sida vid sida.

Idag har Daniel Muotka tio timanställda tränare samt en person anställd på halvtid. Crossfit Holistic har cirka 200 medlemmar, men att växa för mycket är inget som han strävar efter.

- Vi kommer aldrig att ha 2000 personer som tränar hos oss eftersom vi vill ha ett personligt och intimt gym. För oss är det viktigt med sammanhållningen och en alla-känner-alla stämning.

I år är Daniel Muotka nominerad till Årets unga företagare på Luleå Business Awards. Han blev glatt överraskad när han fick beskedet.

- Det känns roligt att bli uppmärksammad som företagare och inte bara träningsnörd, säger han och skrattar.

I framtiden vill Daniel Muotka satsa mer på företagshälsa. Han har bland annat uppmärksammat den enorma mängden pengar som försvinner på oanvända gymkort till anställda.

- Det är otroligt roligt att se chefer träna med sina anställda. Det finns inget mer stärkande än att svettas tillsammans och sammanhållningen blir mycket bättre. Många hävdar att träna är en tidstjuv, men det är tvärtom. Om man tränar orkar man mer och använder tiden effektivt.