Modulsystem blev Årets företagare i Kalix

Kalix Kenneth Andersson och Jan-Olov Daniels med Modulsystem i Kalix AB, blev Årets företagare i Kalix.

De fick ta emot utmärkelsen vid Kalix Företagargala på fredagkvällen på Hotell Valhall där 130 personer samlats för fest och priser.

Modulsystem bockar, lackerar och monterar plåtkonstruktioner. Företagsledarna fick priset med juryns motivering: "De företagsledare som vi nu premierar har gjort en beundransvärd och föredömlig resa som entreprenörer och företagsutvecklare."

Övriga pristagare vid galan blev:

Årets nyföretagare: Andreas Holte, Töre Djurklinik AB. Ur juryns motivering: "Med stor entreprenörsanda vågade han satsa på det goda livet, där både en krävande karriär och ett starkt fritidsintresse förverkligas, vilket gör honom till en stor förebild och inspiratör för nyföretagande."

Årets unga företagare: Mohammad el Moussa, 11:ans Gatukök och Grill AB, med motiveringen: "Han har visat prov på ungdomligt mod och gott entreprenörskap på sin resa att etablera och utveckla sitt framgångsrika företag i restaurangbranschen”. 

Årets butik: Strömbergs Bil, Rickard och Carola Lundström. Ur juryns motivering: "De har en historia på nästan 70 år, har genomfört omfattande nyinvesteringar och har en klar målsättning att ligga i framkant med det senaste för att tillgodose sina kunder i Kalix och Östra Norrbotten."

Två Kalixföretag som kom med på Dagens Industris lista över snabbväxande så kallade Gasellföretag uppmärksammades: Elmontage i Norr AB och Henrikssons Bygg i Kalix AB.

Tove Burman, sångerska och Jeantte Larsson och Henrietta Snodgrass, Norrbottens hjälpande hand, fick ta emot stipendier från Elisabeth och Carlo Olsens stiftelse.

Roger Sångberg, ansvarig för fritidsgården Frizon, utsågs till Årets Kalixbo

Galan arrangeras av Företagarna i Kalix och Kalix kommun.