Balticgruppen bygger på Folkets hus-tomten

Luleå Umeåföretaget Balticgruppen har skrivit avtal med Folkets Hus-föreningen och MAF arktitektkontor om att bebygga fastigheten Katten 6 i centrala Luleå, där Folkets Hus låg innan det brann ner.

Folkets Hus brann ner 2003 och tomten har stått obebyggd sedan dess. Nu går Balticgruppen, ett fastighetsbolag som är stort i Umeå, in även i Luleå.

- Vi får många förfrågningar och vårt fokus är och har alltid varit Umeå där vi har vårt hjärta och våra rötter, men just det här objektet kändes väldigt intressant. Luleå är en fantastisk stad som påminner mycket om Umeå och vi hoppas på en bra process tillsammans med Luleå kommun, säger Jonas Olsson, vd för Balticgruppen AB, i ett pressmeddelande.

Balticgruppen ska utveckla fastigheten tillsammans med de nuvarande ägarna Folkets Hus-föreningen och MAF arkitektkontor. Balticgruppen påbörjar nu arbetet med detaljplanen.

Folkets Hus-föreningen kommer att erbjudas lokaler i den nya fastigheten.

Balticgruppen är stor i Umeå och har bland annat byggt Konstnärligt campus i Umeå, med bland annat Bildmuseet, Designhögskolan och Arkitekthögskolan. En av fastigheterna i Umeå, det så kallade Sparbankshuset, ägs tillsmannans med Hilding Holmqvist och hans son Jörgen.