Notvikens Fastigheter köper fler fastigheter

Luleå Notvikens Fastigheter fortsätter att växa och köper tre fastigheter. I augusti gick köpet igenom för fastigheten i Mjölkuddens centrum med hyresgästerna Coop Norrbotten, Fitness 24/7 och Marco Polo Pizzeria, och två fastigheter på Porsön.

Det har gått sex år sedan Simon Johansson tog över Notvikens Fastigheter från sin pappa och han har sedan dess förvärvat flera nya byggnader till företaget. När han fick erbjudandet om att köpa tre fastigheter från Buildings in time valde han att slå till.

– Vi har tidigare riktat in oss på industri, men nu fick vi en chans att ge oss in i den kommersiella branschen. Det känns bra och jag är nöjd.

Förutom Mjölkudden centrum har Simon Johansson köpt två fastigheter på Porsön, Datavägen 10-12. Idag hyr Stanley Security, Securitas och SKF lokaler i byggnaden, och det kommer inte att ske några större förändringar inom den närmsta tiden.

– Allt kommer att rulla på som vanligt, även på Mjölkudden.

Simon Johansson berättar att han kan tänka sig att köpa fler fastigheter, men att han inte är intresserad av att ge sig in i bostadsbranschen.

– Det är inte aktuellt. När det gäller andra objekt inom industri och kommersiell verksamhet så handlar det om vad som kommer ut på marknaden. Just nu är priserna ganska höga i Luleå och trycket är högt.

Simon Johansson äger även Citysleep, Timotej & Miljö och Månstrimmans trygghetsboende i Töre som han tänker fortsätta att driva vidare.

– Det går bra och vi anställer regelbundet personal till städfirman. Vi har hyresgäster i alla lägenheter på Månstrimman och vad gäller Citysleep så är verksamheten självgående.