Persson Invest köper Nordiska Bil

Luleå Bil & Traktor Holding AB säljer Nordiska Bil och sina fastighetsbolag i Luleå, Piteå, Boden och Kalix till Persson Invest.

Nordiska Bil är marknadsledande i Norrbotten när det gäller försäljning av personbilar och är återförsäljare av Volvo, Renault, Ford, Nissan och Dacia.

- Efter så många år är det inte förenat med enkla känslor att nu avyttra verksamheten, en verksamhet där jag lärt känna många människor. Vi inom ägarkretsen är dock övertygade om att en ny stor ägare med lång erfarenhet av bilhandel och stark förankring i Norrbotten kommer att bli bra för företaget och våra anställda, säger Sven Bergman, huvudägare och vd i Bil & Traktor Holding AB, i ett pressmeddelande.

Sven Bergman har varit engagerad i Nordiska Bil, och Bil & Traktor, som det hette tidigare, sedan 1980.

Bil &Traktor Holding är ett familjeägt bolag med huvudkontor i Luleå. Koncernens omsättning i år beräknas till nära 1 miljard kronor. Personbilsaffären är den största delen men fastighetsbolagen hyr också ut lokaler till externa hyresgäster på orterna Luleå, Boden, Piteå och Kalix.

Persson Invest är ett familjeägt bolag med huvudkontor i Östersund. Koncernen omsätter cirka 4 miljarder kronor och har cirka 1.000 medarbetare. Persson Invest bedriver handel med personbilar, lastbilar och bussar och har verksamheter inom hyvleri, skog och fastighetsförvaltning.

I Norrbotten äger Persson Invest Eriksson Bil i Gällivare och Kiruna, och säljer lastbilar och bussar i hela länet, på sex orter under firmanamnet Wist Last & Buss.