Skifix ökar omsättningen

Boden Skifix i Boden minskade sin försäljning under 2015, men nu ser de fram emot ett bättre resultat i år. En av anledningarna är den webbplats som lanserades förra året.

Det har varit många turer kring Skifix sedan starten i slutet av 60-talet. De har bytt butikslokaler och ägare flera gånger, men deras koncept och kunskap inom skidor och slalomutrustning har de aldrig tummat på. I dag är de en av de största skiduthyrarna i Sverige med kunder över hela landet.

– Just nu är det högtryck hos oss och man kan säga att det håller i sig från november till februari. Men vi har öppet ända till maj eftersom gränsen har en lång säsong, säger Niklas Wall, ägare och vd.

Det går bra för Skifix som för ett tag sedan slog säljrekord med 70 procent på en vanlig torsdag jämfört med samma dag förra året. Deras nya webbplats som lanserades 2015 har hjälpt till att öka både deras försäljning av produkter, men även deras uthyrningsverksamhet har fått en skjuts framåt.

– Vi var tidigt ute med att ha en butik på webben, men vi blev omkörda och hade kvar den gamla för länge. Nu när de nya ligger ute så känns som att vi är med i matchen igen.

Niklas Wall berättar att affärerna går som tåget. I dag har han tre helårsanställda, flera timanställda samt två personer som kommer in och arbetar 100 procent från november till februari.

– Vi har ett koncept som är oslagbart, kompetent personal och kunderna i fokus. Jag ser ljust på framtiden och tror att vi kommer att finnas kvar under en mycket lång tid framöver.