YBT satsar i Haparanda

Haparanda Betongföretaget YBT Oy startar verksamhet i Haparanda. Produktionen beräknas skapa 15 arbetstillfällen och vara igång före sommaren.

Det finska företaget YBT har köpt och ska investera i lokaler på 2.000 kvadratmeter som tidigare använts av en smidesverkstad i Haparanda.

– Lokalerna möjliggör en mångsidig och effektiv tillverkning av betongelement. YBT gör betydande investeringar i produktionslinjer nu direkt under våren. Då produktionen kommit igång sysselsätts 15 personer, säger vd Juha Alapuranen i ett pressmeddelande.

– Fabriken i Haparanda stärker ytterligare vår ställning på den svenska marknaden. Vi vill komma närmare kunden, säger Juha Alapuranen.

YBT tillverkar betongelement. Företaget har funnits sedan 1958 och har huvudkontoret i Ylitorneo. Man har cirka 50 anställda i betongbranschen. 

Cirka hälften av företagets omsättning vid de tre fabrikerna i Ylitorneo, Brahestad och Kuhmo i Finland har de tio senaste åren gått till den svenska marknaden. YBT levererar förutom i Finland och Sverige också till den norska marknaden.

YBT är delägare i Prefabmästarna som har fabrik i Öjebyn.