Satsningar prisades av Swedish Lapland

Kiruna Vid Academy of Swedish Lapland i Kiruna prisades Sparbanken Nord, Chad och Linnea Blakley, samt Nordenskiöldsloppet.

Sparbanken Nord - Framtidsbanken utsågs till Årets möjliggörare, för att banken "under många år skapat möjligheter för besöksnäringsentreprenörer att förvandla drömmarna till verklighet.”

Chad och Linnea Blakley utsågs till Årets brobyggare för att de "öppnat nya tillväxtmöjligheter för näringen genom att sammanföra mikrodestinationen Abiskos aktörer och den internationella gästen genom vitala gemensamma funktioner som produktutveckling, paketering, bokning, transfer och försäljning.”

Nordenskiöldsloppet, som arrangeras av Redbull Nordenskiöldsloppet, utsågs till Årets innovation för att det "återupplivat och förnyat en historisk händelse med internationell arktisk koppling, knutet till den samiska skidkulturen inom renskötseln".

Academy of Swedish Lapland är ett evenemang för att samla och stärka besöksnäringen i Sveriges nordligaste destination. The Award of Swedish Lapland delas ut varje år för att synliggöra och premiera de som gör insatser som stärker destinationen Swedish Laplands konkurrenskraft och attraktionskraft.