Fullsatt på Piteås nya näringslivsfrukost

Piteå Framtidens industri var i fokus när Piteås nya näringslivsfrukost hade premiär i fredags. Cirka 200 personer hade samlats på Kaleido som var fullsatt till sista stolen.

En av initiativtagarna till den nya näringslivsfrukosten i Piteå är Ulf Lundkvist, ordförande i Piteå Entreprenörerna. Han avslöjade att de har kikat på Luleå Näringslivs arrangemang och hämtat inspiration.

- Vi tänkte att nog borde vi kunna dra ihop 150 till 200 personer i Piteå och idag har vi fullt hus vilket är jätteroligt.

Ulf Lundqvist berättar att de kommer att arrangera näringslivsfrukost på Kaleido en gång i månaden med uppehåll under sommaren.

- Den 8 april har vi tema energi och då kommer Piteå Energi för att berätta om sin verksamhet, säger Helena Ljungstedt, projektledare, Nolia.

David Sundström, näringslivschef i Piteå kommun och komikern Åsa Ivarsdotter hälsade gästerna välkomna innan dagens gästföreläsare, Per Svärd, vd på Smurfit Kappa, klev upp på scen. Han berättade bland annat om företaget och hur de arbetar runt om i världen. Han tryckte även på vikten av ett bra samarbete med det lokala näringslivet.

- Om vi kan arbeta tillsammans så öppnar det upp nya möjligheter för oss. Vi tog oss igenom krisen i slutet på 2000-talet och idag är vi ett välmående företag som omsätter cirka fyra miljarder bara i Piteå.

Arrangörer av Piteå näringslivsfrukost: Företagarna Piteå, BNI, Nolia, Piteå Entreprenörerna, Piteå kommun, Piteå Science Park, Piteå Kommunföretag AB, Destination Piteå och Piteå Tidningen.