Lemon Lou satsar på e-handel

Marie Mitchell tror att e-handel kommer att bli ännu större än vad det är idag. Foto: Anna Holmberg

Lemon Lou satsar på e-handel

Luleå Efter att ha arbetat 17 år som bland annat butikschef och visual merchandier på Gina Tricot valde Marie Mitchell att säga upp sig för att följa sin dröm om att bli egenföretagare.

Redan när Marie Mitchell var 16 år började hon fundera på att starta eget företag. Friheten och att själv bestämma över sin arbetstid lockade henne, men det skulle dröja flera år innan hon hittade sin nisch. I höstas vågade hon säga upp sig från sin fasta tjänst och i november föddes e-butiken Lemon Lou.

- Jag säljer bland annat barnkläder och mitt mål är att kunna erbjuda mina kunder något annorlunda och unikt som de inte hittar hos någon annan.

Marie Mitchell importerar produkter från bland annat Australien, USA och Nya Zeeland. Hon arbetar även mycket med sociala medier och hämtar inspiration därifrån.

- Jag har kunder från hela Sverige, men det var en riktig huvudvärk att lära mig allt om import och export. För mig är det viktigt att allt blir rätt så mina kunder bli nöjda och återvänder till butiken.

För att kunna säga upp sig och starta Lemon Lou har Marie Mitchell sparat pengar och hoppas att hon kan ta ut lön inom ett år. Hon har även planer på att göra företaget till ett AB.

- Jag kommer aldrig att starta en fysisk butik eftersom jag vet vad som krävs av en. Jag vill kunna vara hemma med mina barn och slippa kvälls- och helgarbetet. I dagsläget arbetar jag hemifrån och det går jättebra.

Inom tre år planerar Marie Mitchell att anställa en person och hon ser positivt på framtiden. Snart lanserar hon fler klädmärken och är även den första återförsäljaren i Sverige av My Little Bandit från Norge.

- För mig är det viktigt med ekologiska produkter och bra kvalitet. Det får inte heller vara för dyrt utan man måste känna efter vad kunderna är villiga att betala. Jag ångrar verkligen inte att jag sa upp mig och rekommenderar fler att ta chansen och följa sina drömmar.

Annons