Swedish Lapland byter vd

Luleå Annika Fredriksson slutar som vd för turistorganisationen Swedish Lapland Visitors Board. Vice vd Erica Mattsson går in som tf vd medan ordinarie vd rekryteras.

Annika Fredriksson har varit vd i fyra år.

– När jag tog mig an detta uppdrag 2012, var intentionen att verka i cirka ett år och nu kan jag räkna ihop till fyra mycket spännande och händelserika år. Jag har under dessa år bidragit med mina färdigheter och kompetenser. Nu går organisationen in i en ny fas och då finns det andra som är bättre lämpade att leda verksamheten, säger Annika Fredriksson i ett pressmeddelande.

Annika Fredriksson kommer fram till sommaren att arbeta deltid som kommunikationsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board.

– Vi är mycket tacksamma för den omfattande insats och utveckling som Annika medverkat till de senaste åren och vi önskar henne all lycka framöver, säger Jalle Svanberg styrelseordförande, som nu leder styrelsens arbete med att hitta en efterträdare.

Under tiden går vice vd Erica Mattsson in som tillförordnad vd.

Erica Mattson är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har jobbat inom besöksnäringen bland annat på STF Abisko Turiststation med uppbyggnaden av internationell norrskensturism. Hon har även varit vd för den lokala destinationsorganisationen Kiruna Lappland.

Erica arbetar idag som vice vd, destinationsutvecklingsstrateg samt delprojektledare i strukturfondsprojektet Destination Capacity Building på Swedish Lapland Visitors Board.