Stefan Renberg

Stefan Renberg, platschef på Koneo i Luleå

Magnus Persson Vitec

Magnus Persson, vd på Vitec fastighet

Koneo inleder samarbete med Vitec

Luleå IT-företaget Koneo inleder samarbete med programvarubolaget Vitec

Koneo i Luleå ska främst arbeta med Vitec hyra och Vitec teknisk förvaltning där man erbjuder kunderna projektledning, verksamhetskonsulter och lokal utbildning.

- Alla IT-miljöer flyttar till molnplattformar, många företag sitter kvar och fast i sina lokala hårdvaruintensiva lösningar. Att sedan IT och verksamheten fortfarande är relativt långt ifrån varandra gör inte saken lättare. Vi på Koneo ser ett stort behov av att fylla tomrummet mellan IT och verksamhet. När det gäller Vitec så är de långt framme med sin molnstrategi och har ett starkt varumärke och fina kunder inom regionen, säger Stefan Renberg, platschef på Koneo i Luleå. 

- Vi är väldigt glada att presentera det nya samarbetet med Koneo. Detta kommer att innebära kortare ledtider och en enklare vardag för alla våra kunder i norr, säger Magnus Persson, vd på Vitec fastighet.

Vitec är ett Umeåbaserat programvarublag som levererar programvaror för branschspecifika behov. Företaget är verksamt i hela Norden och har cirka 450 anställda.

Koneo är en leverantör av IT-lösningar, har huvudkontor i Solna, och cirka 400 medarbetare på 30 platser över hela landet, bland annat i Luleå.

Annons