Nöjesgruppen har dubblat omsättningen på ett år

Luleå Restaurang CG, CG Bar, Tages, BBB, Allstar och nu restaurangdriften i Coop Arena. Nöjesgruppen har på bara några år blivit en stor aktör i branschen, men nu har företaget fått växtvärk.

Nöjesgruppen har dubblat omsättningen på ett år och investerat i flera nya verksamheter. Det går bra för företaget som till och med har fått lägga planerna på att öppna en mexikansk restaurang i Luleå på is eftersom det inte finns tid till att utveckla konceptet.

- När vi fick erbjudande om Coop Arena bestämde vi oss för att lägga ner arbetet med restaurangen eftersom vi helt enkelt inte har tid. Vi har haft lokalen stående i ett och ett halvt år och jag vet inte när vi kommer att fortsätta renoveringen. Insidan är bara ett skelett, det enda som finns kvar är köket, säger Henrik Gröntvedt, vd. 

Nöjesgruppens expansion började 2013 när de flyttade Allstar till den gamla nattklubben Olivers. En anledning var att hyresgästerna blev störda och att båda lokalerna var i behov av renovering.

– Det var ett perfekt tillfälle att samla alla verksamheter. Sedan dess har det hänt saker hela tiden och vi nyanställer även regelbundet. Vi vill växa och fortsätta att utveckla nya koncept, men inte just nu. Vi behöver lite andrum. 

I somras öppnade Nöjesgruppen Tages i Piteå och intresset för restaurangen är stort. Om man vill ha ett bord fredag eller lördag måste man förboka tre till fyra veckor innan. 

– Det har funkat fantastiskt bra, bättre än vad vi trodde. Konceptet liknar det vi har på CG i Luleå. Vi har haft öppet i fyra år och det är i princip fullsatt varje kväll. Det är jätteroligt att det går så bra för båda restaurangerna. 

Idag ligger CB Bar, Restaurang CG och Allstar vägg i vägg på Storgatan. Några stenkast ner flyter BBB, en nöjesbåt som har öppet under sommaren. Om man lyfter blicken ser man Coop Arena där Nöjesgruppen precis har tagit över alla restauranger. 

– Vi har gjort ett snabbt ansiktslyft i alla barer i Coop. Vi vill även locka gäster som vill äta god mat och inte bara se på hockey. Vi kommer bland annat att anordna en mexikansk afton och göra om Handelsbankens bistro till att mer likna CG, både i inredning och mat.