Almis tillväxtliga

Satmission Norrbottens snabbväxande nr 1

Luleå Satmission AB i Kalix vann Almis tillväxtliga i Norrbotten med en omsättningsökning på 418 procent på två år. Här är listan på alla tio företagen som kom med i tillväxtligan. (Uppdaterad)

Satmission i Kalix säljer utrustning för satellitkommunikation. Försäljningen, som till 99 procent sker utomlands, har ökat med 418 procent de två senaste åren. Bolaget omsatte 32,5 miljoner kronor 2015.

För det fick man ta emot Almi Nords pris som Norrbottens snabbast växande företag. Prisutdelare var landshövding Sven-Erik Österberg.

- Fantastiskt att få stiga högst upp på prispallen. Konkurrensen är stenhård och då är det ännu roligare, sa Satmissions vd Arto Brushane när han tillsammans med säljchefen Niclas Karlsson tog emot priset under onsdagen.

Satmission grundades 2004 i Kalix och bedriver utveckling, tillverkning, service och försäljning av utrustning för satellitsändningar på världsmarknaden. Kunderna är kommunikations- och mediebolag som sänder och distribuerar via satellit. Företaget har i dag tio anställda.

Så här ser hela tillväxtligan ut:

 Tillväxtligan 2016

För att komma med på Almis årliga lista över snabbväxare mäts omsättningsökningen för de två senaste åren, baserat på offentlig information från UC Select. Företagen ska ha mellan 5 och 250 anställda och visa ett positivt resultat.

Syftet med tillväxtligan är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.