Polly Higgins vinnare av Utstickarpriset 2016

Jordens advokat, Polly Higgins, vinnare av Utstickarpriset 2016.

Higgins vinnare av Utstickarpriset

Luleå Polly Higgins är vinnare av Polarbröds Utstickarpriset 2016. Hon har tidigare blivit utnämnd till en av de tio viktigaste visionärerna i vår tid av the Ecologist och kallats för miljörörelsens nya rockstjärna.

Polarbrödsgruppen står bakom Utstickarpriset och i juryn ingår förutom ägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd också Johan Kuylenstierna, Maja Frankel, Heidi Andersson och Måns Adler. Priset går till en modig människa som går sin egen väg och visar handlingskraft och hänsynstagande, nytänkande och uthållighet. 2016 års pristagare är Polly Higgins från Storbritannien – ”The Earths Lawyer”.

– Årets tema ledarskap för framtiden är extra spännande eftersom vi inte vet vilket ledarskap som kommer att krävas för en hållbar framtid. Men vi vet ganska väl vilka ledaregenskaper som krävs för att bidra till verklig förändring, så som mod, motståndskraft, empati, kreativitet och handlingskraft. Allt detta har Polly Higgins, säger Maja Frankel. 

Polly Higgins är föreläsare, advokat och prisbelönt författare. Hon har blivit utnämnd till en av de tio viktigaste visionärerna i vår tid av the Ecologist och kallats för miljörörelsens nya rockstjärna. Hon är hedersdoktor vid Lausanne Business School och hade under 2013 Arne Naess gästprofessur på Oslo universitet.

– Sverige är ett föregångsland på många sätt och jag är mycket stolt över att få ta emot ett av Sveriges bästa hållbarhetspriser. Att ett land som är känt för sitt ledarskap prisar mig för just ledarskap och mitt pionjärarbete för att ta fram en lag för att skydda jorden betyder väldigt mycket, säger Polly Higgins.

Annons
Annons