Efter en månad är Install störst i Piteå

Piteå Elinstallationsföretaget Install Nordic AB bildades i april och startade sin verksamhet i augusti då man flyttade in i nya lokaler på Verkstadsgatan i Piteå. Nu, en månad efter starten, är man med 30 anställda störst i branschen i Piteå.

Initiativtagaren till företaget är entreprenören Jan Fransson, tills nyligen vd för Skellefteå Lastbilsstation. Dessutom vd för Ortman Specialanpassningar och Miljöverkarna AB i Norsjö. Är även delägare och styrelseordförande i Freno och Step In i Piteå.

- Jag ville hitta en vettig sysselsättning i Piteå där jag bor. Trots hård konkurrens såg jag att det fanns ett utrymme på marknaden. Elinstallation var lockande med tanke på den potential och teknikhöjden som finns där, säger Jan Fransson.

Genom kontakter hittade han rätt kompetens till det nya företaget. Nyckelpersoner och delägare är Peter Sundström, Bo Risberg, Johan Södersten och Stefan Persson. Många elinstallatörer har valt att lämna det internationella bolaget Caverion för att arbeta åt ett lokalt företag i Piteå.

- Jag fick möjlighet att bygga ett företag från grunden och välja mina medarbetare. Det är en otrolig förmån att få jobba med kompetenta och bra människor.

Företaget arbetar med elinstallationer vid byggande och underhållsarbeten, mest åt tillverkningsindustrin och byggnadsindustrin. Marknadsandelarna i Piteå uppskattas till 50 procent när det gäller industrin och 30 procent av marknaden för övriga företag.

- Med lokala kontakter och förtroende är det lättare att erbjuda hållbara, prisvärda tjänster, säger Jan Fransson.

I år räknar han med att man hinner komma upp i en omsättning på cirka 15 miljoner kronor, för att nästa år nå 50 miljoner.