Modulsystem blev Årets företagare i Norrbotten

Luleå Modulssystem i Kalix AB blev Årets företagare i Norrbotten. Grundare och ägare är Jan-Olov Daniels och Kenneth Andersson.

De fick ta emot utmärkelsen vid en middag på landshövdingeresidenset i Luleå på onsdagkvällen där samtliga elva finalister i Norrbotten deltog. Vinnarna går nu vidare till riksfinalen i Företagarnas tävling som avgörs i Stockholm den 14 oktober.

- Det här kom som en blixt från klar himmel. Vi är stolta och hedrade. Det är roligt att få ett kvitto på att vi gjort något rätt under de 20 år vi jobbat med företaget, säger Jan-Olov Daniels, vd och delägare tillsammans med Kenneth Andersson.

- Det är viktigt att uppmärksamma de som gör goda insatser i näringslivet. De framstår som goda exempel och stimulerar andra företagare att bli än bättre, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Juryns motivering till utmärkelsen lyder:

"Årets Företagare i Norrbotten år 2016 sätter kunden i fokus och påvisar hög innovationsgrad. Med sitt sinne för små detaljer och kundens behov har företaget blivit bäst på lego. Företaget har idag en stabil plats på marknaden och är en god ambassadör för sin hemort. Genom uthållighet och fokus på tillväxt har man växt ur badrummet."

Modulsystem, eller bara Modul som de kallar sig, bockar, lackerar och monterar plåtkonstruktioner, framför allt som underleverantör till andra företag. 

Jan-Olov Daniels och Kenneth Andersson har stor erfarenhet av snabb expansion och av att bli prisade. Företaget grundades 1997 och de första åren blev man gasell fyra gånger i Dagens Industris tävling för snabbväxande företag. Ett år ökade man omsättningen med 1800 procent. (Läs mer här)

- Drygt var tredje skattekrona i Norrbotten kommer från småföretagen och hela 4 av 5 jobb skapas i företag med färre än 50 anställda. Våra företagare i regionen är grunden för länets tillväxt och bidrar alla till att skapa ett framgångsrikt län, säger Tomas Blomster, regionchef för Företagarna Norrbotten. 

Övriga lokala vinnare i Norrbotten är:

Kiruna: Spis Mat & Dryck

Boden: Maureen Li Restaurang AB

Arvidsjaur: Stefan Berggren Schakt AB

Övertorneå: Larsson Glas AB

Luleå: Nordmark & Nordmark Arkitekter AB

Älvsbyn: Granbergs Buss

Överkalix: Allsåns Åkeri AB

Gällivare: Grand Lapland AB

Haparanda: GR IT & Data

Pajala: Pajala Bilverkstad AB