Compodium i nytt miljonavtal

Luleå Compodium tecknar nytt avtal med Sveriges landsting, regioner och kommuner, värt 8 miljoner kronor.

- Vi är både stolta och ödmjuka för förtroendet. Avtalet, som är på drygt 8 miljoner, är ett viktigt steg i vår tillväxt och satsning på att utveckla den svenska och europeiska hälso- och sjukvården. Att vi dessutom konkurrerade ut jättar som Cygate och Tele2 i upphandlingen är förstås en extra fjäder i hatten för oss, säger Compodiums vd Bengt Grahn.

Företaget har tecknat ett 3-årsavtal med Inera AB, som utvecklar, förvaltar och samordnar digitala lösningar för Sveriges landsting, regioner och kommuner.

– Tjänsten kan till exempel användas för att effektivisera samordnad vårdplanering, utöka möjligheterna till förbättrad vård i hemmet och för att kunna erbjuda patienter en jämlik vård – oavsett tid och plats, säger Thord Berglund, tjänsteansvarig på Inera.

Compodium har i mer än 20 år levererat videomöten till kunder inom sjukvården, försvaret, stora företag och organisationer. Under 2016 tog man in nya delägare och cirka 15 miljoner kronor i nytt kapital från privata investerare och Norrlandsfonden. Omsättningen ökade från 9 till 16 miljoner. Budget för 2017 är 25 miljoner och man räknar med att omsätta 100 miljoner kronor 2020.