IUC Norrbotten ska coacha företag i digitalisering

Luleå IUC Norrbotten är en av de aktörer som på uppdrag av Tillväxtverket ska coacha minst 300 svenska företag i digitalisering.

Fler än 300 små och medelstora industriföretag i hela landet ska erbjudas coachning för att öka användandet av digital teknik. Satsningen Digitaliseringslyftet drivs av Tillväxtverket och är en del av regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart industri.

Målet är att fler små och medelstora industriföretag ska bli bättre på att utnyttja möjligheterna med digital teknik. 

-Det här vet vi är oerhört viktigt för utveckling och konkurrenskraft. Kompetensen ökar och förhoppningsvis blir digitalisering en mer naturlig del av affärsutveckling framöver, säger Johanna Essemyr Pauldin, programansvarig för Digitaliseringslyftet på Tillväxtverket.

Tio organisationer får finansiering från Tillväxtverket för att arbeta med Digitaliseringslyftet. En av dem är IUC Norrbotten, Industiellt utvecklingscentrum i Norrbotten. IUC Norrbotten är ett regionalt utvecklingsföretag för små och medelstora företag inom verkstad, energi och miljö, trä och industriellt byggande och elektronik/IT. Det ägs av företag, fackliga organisationer och kommuner i regionen.

De här organisationerna får finansiering för att coacha företag i digitalsering:

IUC Norrbotten (Norrbotten)

Stiftelsen Adopticum (Västerbotten)

RISE Acreo Fiber Optic Valley  (Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Västernorrland)

Örnsköldsviks Kommun (Västernorrland)

IUC Wermland (Värmland, Dalarna, Örebro)

IUC Sjuhärad (Västra Götaland)

MITC Mälardalen Industrial Technology Center (Södermanland, Västmanland) 

Träcentrum Nässjö (Jönköping, Kalmar) 

IUC Halland (Halland)

IUC Syd (Skåne)