Riksbyggen bjuder på äggformad bastu

Kiruna När Riksbyggen nu satsar som första byggherre för bostadsrätter i nya Kiruna, bjuder man allmänheten på en designad, flyttbar bastu.

Bastun Solar Egg är designad av konstnärerna Mats Bigert och Lars Bergström.

Invigning av Solar Egg sker fredag 21 april 2017 vid Luossabacken i Kiruna. Bastun kommer att vara tillgänglig för allmänheten och kan bokas på Riksbyggens webb. Under 2017 kommer Solar Egg att flyttas runt till olika ställen i Kiruna med omnejd. I projektet samarbetar Riksbyggen med Camp Ripan om service, handdukar och omklädningsmöjligheter.

– Riksbyggen är en samhällsutvecklare som arbetar innovativt med hållbarhet och långsiktiga boenderelationer. Vi vill att Solar Egg ska bli en konstattraktion för alla och en katalysator för samtal, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

I slutet av året planeras även ett stopp utanför Sverige då Solar Egg landar i trädgården vid Sveriges enda kulturhus utomlands, Svenska institutet i Paris.

Riksbyggen och LKAB har ingått avtal om 250 nya bostadsrätter i Malmfälten under tio år. Först ut är Brf Fjällvyn med 47 bostadsrätter vid foten av skidbacken i Luossavaara. Byggstart planeras till hösten 2017 och inflyttning under första halvåret 2019.